Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Protože máme moc rádi zmrzlinu, děláme si často domácí. Má to své výhody, je zdravá, dobrá a můžeme si ji udělat když na ni máme chuť.

Potřebujeme: mražené ovoce, tvaroh, javorový sirup a výkonný mixer

Nejprve nasypeme do mixeru mražené ovoce. Mixer pustíme na vysoké otáčky alespoň na 2-3 minuty, dokud nám z ovoce nevznikne úplná drť. U drobnějšího ovoce je do rychlé, ale třeba mražené jahody rozdrtit, je trochu náročnější. Pak přidáme pár lžic tvarohu a trochu javorového sirupu. Pokud sirup nemáme použijeme třeba med a v nejhorším případě trochu cukru. Opět zapneme mixer a mixujeme tak dlouho dokud nevznikne zmrzlinová konzistence.

My si nejčastěji děláme jahodovou, malinovou, lesní směs a někdy i borůvkovou. Všechny varianty jsou fajn.