Hovězí maso s kurkumou a bílou fazolí

Hovězí maso s kurkumou a bílou fazolí

Velmi nenápadný a velmi chutný, lehce pikantní, pokrm si vykouzlíme v jedné pánvi za pár minut.

Na dvě porce budeme potřebovat:

2 střední cibule,

350 g mletého hovězího masa,

2 větší stroužky česneku,

1 konzervu bílých fazolí v rajčatovém protlaku,

sůl, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/4 kajenského pepře,

2 polévkové lžíce řepkového oleje

Hlubokou pávem vylijeme řepkovým olejem, na kterém velmi krátce orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme a přidáme veškeré koření.  Za občasného míchání maso dobře orestujeme. Jakmile je maso hotové, přidáme prolisovaný česnek a celou konzervu bílých fazolí v rajčatové omáčce. Vše ještě společně důkladně prohřejeme a pokrm máme hotový.

 

Poznámka: Kajenský pepř je velmi pikantní koření chuťově podobné jako chilli, proto jeho množství zvolíme podle toho, jak chceme mít pokrm ostrý.

 

 

Na článku se pracuje