Hovězí s mrkví

Hovězí s mrkví

K tomuto pokrmu budeme potřebovat:

cibuli – množství zhruba poloviční oproti množství masa
mrkev- množství opět zhruba poloviční oproti množství masa
libové hovězí plátky
5 polévkových lžic řepkového oleje
sůl, červenou papriku

My při úpravě hovězího masa obvykle používáme tlakový hrnec, ušetříme čas a máme skoro jistotu, že maso bude opravdu měkké.
Na oleji si zlehka orestujeme pokrájenou cibuli, po té na ni položíme plátky masa, které necháme zatáhnout. Po té vše podlijeme vroucí, přidáme zhruba polévkovou lžíci červené papriky a hrnec zavřeme a necháme pod tlakem vařit minimálně hodinu. Doba vaření se odvíjí od stáří a kvality masa, které použijeme.
Mezi tím, co se nám maso dusí si očistíme a na kolečka nakrájíme mrkev. Zhruba po hodině dušení tlakový hrnec odstavíme a počkáme až tlak v hrnci klesne. Hrnec otevřeme, cibuli v omáčce rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme do hrnce připravenou mrkev. Vše uvedeme opět do varu, ale již přikryjeme pouze běžnou pokličkou. Vaříme do změknutí mrkve. Nakonec podle vlastní chuti lehce osolíme.

Podáváme s bramborem, rýží, kuskusem či bulgurem.