Masové koule v rajčatovo-paprikové omáčce

Masové koule v rajčatovo-paprikové omáčce

Na masové koule v rajčatovo-paprikové omáčce pro 3 – 4 osoby potřebujeme:
konzervovaná loupaná rajčata (můžeme použit i čerstvá)
4 zelené papriky
1 lžička oleje
2 menší cibule
2 stroužky česneku
500 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
bazalka

Omáčka: Na lžičce oleje zapěníme cibulku (podle potřeby podléváme vroucí vodou), přidáme na kostičky pokrájené zelené papriky s trochou vody , cca 10 minut dusíme ,pak přidáme rajčata, osolíme a přidáme bazalku. Společně dusíme ještě cca 20-25 minut. (dle potřeby podlejeme). Nakonec omáčku rozmixujeme. Masové koule: Mleté maso dáme do mísy, přidáme nasekanou cibuli, česnek, sůl, pepř, vejce a z vytvořené hmoty tvoříme menší koule, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 12 minut. Hotové koule poléváme omáčkou, jako přílohu volíme vařené brambory nebo těstoviny.