Pizza slečny Nicol

Pizza slečny Nicol

Taky máte rádi pizzu? My s bráchou ji milujeme, ale mamka nás na ni nebere tak často, jak bychom chtěli. Proto jsem nám vymyslela pizzu, která nám chutná, přitom je zdravá a navíc ji dokážu připravit sama. A z toho má mamka asi největší radost.

Foto není úplně nejlepší, tak se pokusím udělat lepší, až budu pizzu zase dělat. Teda jestli mi ji brácha nesní dřív než ji stihnu vyfotit.

Těsto na pizzu je stejné jako na mamky bramborové placky.  Budeme tedy potřebovat: 2 větší brambory vařené ve slupce, 2 vejce a trochu soli

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle, trochu osolíme a vyklepneme do nich vajíčka. Pak vypracujeme vařečkou nebo rukou těsto. Mezi tím si vyhřejeme troubu na 180 stupňů a na plech si připravíme pečící papír.

Z připraveného těsta utvoříme na pečící papír placku o průměru zhruba 10 centimetrů a asi půl centimetru vysokou. Dáme péci asi na 10 minut. Po deseti minutách vyndáme plech z trouby a placku opatrně otočíme.   Než ji dáme znovu péct, doděláme pizzu do konečné podoby, tak jak nám chutná. My si děláme nejraději pouze šunkovou se sýrem, takže  si potřeme těsto rajským protlakem, posypeme pokrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem. Přidáme trochu koření na pizzu.

Pak dáme znovu pizzu asi na 5 minut do trouby dopéct. Po pěti minutách máme hotovo, plech vyndáme z trouby, pizzu necháme chviličku vychladnout a můžeme servírovat.