Pomazánka z červené čočky a pikantního mexického Šmakouna

Pomazánka z červené čočky a pikantního mexického Šmakouna

Tato velmi chutná pikantní pomazánka je okoukaná od Aničky Pláničkové z  a musím říci, že se jí opravdu moc povedla.

Postut:

  1. V hluboké pánvičce nebo v kastrolku zapěníme cibulku na trošce řepkového oleje, pak k ní přidáme 10 lžic rajského protlaku, promícháme a přidáme 200 g červené čočky. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme zhruba 10 minut vařit, dokud není čočka měkká.
  2.  Než čočka vychladne, nastrouháme si 200 g (jedno balení) mexického šmakouna a připravíme dijonskou hořčici a sůl. Po vychladnutí čočky do ní vmícháme nastrouhaného mexického šmakouna, půl lžičky soli a dvě lžičky dijonské hořčice. Po té vše krátce přemixujeme tyčovým mixerem.
  3. Necháme vychladnout a podáváme buď namazané na kousku kvalitního pečiva, nebo si s ní můžeme třeba naplnit papriku, či si pomazánku namazat na kolečka salátové okurky. Všechny varianty jsou moc chutné a hlavně zdravé…

Autor: Fitkouč,s.r.o.
výživová poradna a osobní trenér
specialista na hubnutí a zdravou výživu