4 vejce, 200 g moučkového cukru, 150 g bezlepkové mouky Unimix, Jirerka nebo Mantler, 50 g hladké kukuřičné mouky, 50g hladké pohankové mouky, 200 ml oleje, 50 g mletého máku, 1 prášek do pečiva, 200 ml mléka a tuk na vymaštění plechu.
Do mísy dáme všechny suroviny a hodně vyšleháme. Vyšlehané těsto vylijeme na vymaštěný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě 35 – 45 minut na 170 stupňu.
Makovec je velmi lehký, dobrý a jistě si na něm pochutnají nejen bezlepkáři.
Výživové hodnoty na jednu porci:
E= 206kcal/863kJ, B=2,8 g, T= 12,5g, S=19,2 g
Autor: Fitkouč, s.r.o.
výživová poradna a osobní trenér
specialista na zdravou výživu a hubnutí