Velmi chutné brokolicové placičky plné kvalitních bílkovin si rychle vykouzlíme doma pomocí přírodního Šmakouna, vajec a brokolice.
- Do vroucí vody nakrájíme jednu hlavičku brokolice (nebo vsypeme jeden sáček mražené brokolice), vodu lehce osolíme a přidáme lžičku cukru. Brokolici povaříme zhruba 5 minut a vodu z ní slijeme. Když brokolice vychladne nakrájíme ji na malé kousky, přistrouháme k ní 200g (jedno celé balení) Šmakouna přírodního (kdo má rád může zaměnit za Mexického či Hlívového), přidáme 3 celá vejce, osolíme a přidáme koření dle vlastní chuti. Nám se na ochutnávce osvědčilo koření BerBer s himalájskou solí
- Dobře promícháme a pomocí dvou velkých lžic tvoříme mini karbanátky, které buď pečeme v troubě na pečícím papíře nebo děláme na kvalitní pánvičce na trošce řepkového oleje. Podáváme buď samotné, jako chuťovky na občerstvení nebo s bramborem, jako kompletní oběd…
Dobrou chuť…
Autor: Fitkouč,s.r.o.
výživová poradna a osobní trenér
specialista na hubnutí a zdravou výživu