Ovesné vločky

Proč jsou ovesné vločky tak často doporučovány ke konzumaci v souvislosti se zdravým životním stylem, fitness i hubnutím? Pokusíme se Vám vysvětlit, proč je i my tak často jíme a většině lidí i hojně doporučujeme.

Jedná se o obilný výrobek, který vzniká rozdrcením ovesných zrn. Z ovesných vloček se dá připravit obrovské množství chutných a zároveň nutričně hodnotných pokrmů zapadajících jednak do dietních režimů, sortovních jídelníčků i zdravého způsobu stravování.

Z našeho pohledu se jedná o velmi významnou surovinu z hlediska obsahu živin a jejich pozitivního dopadu na náš zdravotní stav. Ovesné vločky jsou složené z komplexních sacharidů, rostlinných bílkovin a tuků. Z minerálů obsažených v ovesných vločkách stojí za zmínku vitamín B1, B6 a vitamín E. Z minerálů najdeme v ovesných vločkách zejména vápník a železo.
Ovesné vločky jsou pro většinu lidí velmi lehce stravitelné, díky obsahu rozpustné vlákniny přispívají k udržení vyrovnané hladiny krevního cukru a regulaci cholesterolu v krvi.
Prostě ovesné vločky jsou pro naše zdraví hotový zázrak……co však po jejich prvním ochutnání většina lidí konstatuje, že chuťově to již takový zázrak není.
Ovesné vločky sami o sobě nejsou chuťově nijak atraktivní, a je třeba si k nim najít cestu. Proto Vám přinášíme pár nápadů a receptů, povětšinou velmi jednoduchých, jak ovesné vločky chutnají nám, našim dětem i našim klientům a kamarádů, kteří jim již přišli na chuť…

 


 

No posts found.