Skořicovo-jablečný koláč

Skořicovo-jablečný koláč

 

Na výborný vláčný koláč použijeme následující ingredience:

80 g třtinového cukru (nebo 150 ml javorového sirupu)
400 g umletých ovesných vloček
7 ks vaječných bílků
1 ks prášek do pečiva
1 ks žloutku
3 dl vlažné vody
1 dl řepkového oleje
skořice
4 ks bílého neochuceného jogurtu
2-3 střední jablka

Postup je následující:
Nejdříve dáme do mísy nasypeme 80 g cukru, 200 g  umletých ovesných vloček a 200 g celých ovesných vloček,  přidáme 6 bílků a jedno celé vejce, 1 dl oleje a vše důkladně rozšleháme.
Potom přidáme dva bílé jogurty a za stálého míchání přidáváme mouku, 3 dl vlažné vody,ovesné vločky a prášek do pečiva, lžičku skořice a důkladně promícháme. Po té nelijeme do připraveného menšího plechu.

Další dva bílé jogurty smícháme s 50 g třtinového cukru a pomocí lžíce postupně nakapeme na těsto, navrch poklademe hustě plátky jablek. Nakonec posypeme ještě skořicí a lehce i cukrem.

Dáme do předem předehřáté trouby, pečeme cca 40 min na 180°C.

Autor: Fitkouč, s.r.o.

výživová poradna a osobní trenér

specialista na zdravou výživu a hubnutí