Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

V této podobě chutná brokolice i lidem, kteří ji samotnou nevyhledávají. Její příprava je jednoduchá a rychlá.

Do vroucí vody s lžičkou cukru a soli dáme vařit brokolici na 3-4 minuty.
Vedle na pánvi zapěníme cibulku na lžičce másla a lžičce řepkového oleje. Poté přidáme na větší kousky nakrájenou uvařenou brokolici, osolíme a dle chuti opepříme či přidáme červenou papriku. Vmícháme 4 vejce.
Až se vejce zatáhnou, zastrouháme 30% eidamem, pánev přiklopíme a necháme zapéct. Nebo můžeme zastrouhat v zapékací míse a dáme na 10 min do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů zapéct.

Možno podávat samotné nebo s vařeným bramborem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Autor: Fitkouč, s.r.o.

výživová poradny a osobní trenér

specialista na hubnutí a zdravou výživu