Bezlepkový velikonoční beránek

Bezlepkový velikonoční beránek

Recept na výborného bezlepkového beránka pro nás připravila Mirka Bártová. Jedná se o jednoduchý a osvědčený recept, který její rodina používá už několik generací. A protože Mirka nemůže lepek, jednoduše vyměnila mouku běžnou za bezlepkovou. Chuť a konzistence beránka výborná.
Ingredience:
5 celých vajec šleháme v mixeru s 20dkg cukr krupice. Odměříme 100g bezlepkové mouky Jizera, 80 g kukuřičné mouky, 70 g pohankové mouky, půl prášku do pečiva.
Nastrouháme citronovou kůru.
Do našlehaných vajec za stálého šleháni přidáme 4 lžíce oleje a 4 lžíce horké vody. Po lžících přidáváme směs mouky s kypřícím práškem. Ušleháme těsto nalijeme do dobře vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 55 – 60 minut na 160 st.