Dýňová polévka se zázvorem a chilli

Dýňová polévka se zázvorem a chilli

Na tuto lahodnou dýňovou polévku budeme potřebovat následující ingredience:
Dýni hokaido
1 střední cibule

Kousek kořene zázvoru
5 polévkových lžic řepkového oleje
zeleninový nebo masový vývar
chilli koření
sůl

Ve větším hrnci na řepkovém oleji necháme lehce zapěnit najemno nakrájenou cibulku s nastrouhaným kouskem zázvoru, přidáme špetku chilli koření. Jakmile začne cibulka cibulka sklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni. Za občasného míchání necháme ještě chvíli společně restovat, aby se dýně lehce opekla. Po té vše zalejeme připraveným vývarem nebo horkou vodou. S vývarem je polévka chutnější, ale obejdeme se i bez něj. Vše necháme pozvolna vařit asi 15 minut. Jakmile je dýně měkká, pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec polévku lehce dosolíme a dle chuti můžeme případně přidat trochu zázvoru, chilli koření nebo třeba pár kapek citronu.
Při podávání polévky je možné přidat lžičku méně tučné smetany.