Květákový koláč

Květákový koláč

Máte rádi květák a podoba květákového mozečku, ala školní jídelna vám chutě nedělá? Máme tu pro Vás výbornou alternativu…květákový koláč.
Budeme potřebovat: jednu hlavu květáku (předem uvaříme), dvě střední cibule, 5 vajec, 200 g eidamu 30%, řepkový olej, sůl pepř
Na hluboké pánvičce si na řepkovém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibulku, po té přidáme nadrobno nakrájený vařený květák, osolíme, opepříme, přidáme celá vejce a vše společně prohřejeme. Nemusíme čekat na úplné ztuhnutí vajec, protože budeme vše ještě zapékat.
Po té vše přendáme do dortové formy nebo zapékací misky, na vrch přidáme nastrouhaný eidam a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 15- 20 minut – dokud není sýr rozpečený a nemá zlatavou barvu.
POZN: množství vajec případně pouze bílků si regulujeme podle požadovaného množství bílkovin. Stejně přistupujeme k sýru z hlediska množství a jeho tučnosti.