Květákový koláč

Květákový koláč

Máte rádi květák a podoba květákového mozečku, ala školní jídelna vám chutě nedělá?

Máme tu pro Vás výbornou alternativu…květákový koláč.

Budeme potřebovat:

jednu hlavu květáku (předem uvaříme), dvě střední cibule, 5 vajec, 200 g eidamu 30%, řepkový olej, sůl pepř

Na hluboké pánvičce si na řepkovém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibulku, po té přidáme nadrobno nakrájený vařený květák, osolíme, opepříme, přidáme celá vejce a vše společně prohřejeme. Nemusíme čekat na úplné ztuhnutí vajec, protože budeme vše ještě zapékat.
Po té vše přendáme do dortové formy nebo zapékací misky, na vrch přidáme nastrouhaný eidam a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 15- 20 minut – dokud není sýr rozpečený a nemá zlatavou barvu.

POZN: množství vajec případně pouze bílků si regulujeme podle požadovaného množství bílkovin. Stejně přistupujeme k sýru z hlediska množství a jeho tučnosti.

Snažíte se zhubnout a potřebujete radu či pomoc. Podívejte se S čím Vám pomůžeme

Nejčastěji využívanou službou lidí, které s námi úspěšně zhubli je  Kompletní výživový plán  a  Cvičení s profesionálním osobním trenérem