Špenátová amoleta

Špenátová amoleta

Na Špenátovou amoletu budeme potřebovat následující ingredience:
150 g listového špenátu – může být i mražený nebo čerstvý
1 střední cibule
3 stroužky česneku
špetka soli
špetka pepře
2 polévkové lžíce řepkového oleje
6 celých vajec (množství vajec, případně bílků si upravíme podle svých potřeb bílkovin)

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli zlehka orestujeme na pánvičce na trošce řepkového oleje. Po té přidáme špenát, který necháme prohřát a zlehka podusit. Osolíme opepříme a přidáme stroužky česneku, které předem pokrájíme na jemné plátky. Vše promícháme a na pánvičce upravíme tak, aby byl rovnoměrně rozprostřený po pánvičče. Mezi tím si v míse vidličkou rozšleháme 6 celých vajec, kterými zalejeme špenát. Pánvičku přiklopíme pokličkou a necháme 4-5 minut, dokud vejce zcela nezatuhnou.

Amoleta je hotová a můžeme ji podávat buď samotnou nebo s vařeným bramborem.