Na švestkový koláč budeme potřebovat:
350 g jemně mletých ovesných vloček
80 g třtinového cukru nebo 3 velké lžíce medu
2 vejce
0,5 dcl řepkového oleje
1/2 vaničkového nízkotučného tvarohu
1 velký bílý jogurt
1 lžička jedlé sody nebo kypřícího prášku
2-3 dcl vody
1/2 hrnku mletého máku
švestky nebo vámi zvolené jiné ovoce
1. Začneme rozemletím ovesných vloček, přidáme cukr (med), vejce, olej, 1/2 velkého bílého jogurtu, jedlou sodu, cca 3 dcl vody a dobře promícháme až nám vznikne hladké těsto.
2. Těsto vylejeme na plech střední velikosti vyložený pečícím papírem.
3. Smícháme druhou půlku bílého jogurtu s tvarohem a mletým mákem a trochu naředíme mlékem (možno i přisladit opět trochou medu). Vzniklou hmotu lžící rozmístíme na těsto.
4. Na vrch vyrovnáme vypeckované omyté ovoce a dáme do trouby cca na 30 minut na 170 – 180 stupňů.
Dobrou chuť ke zdravé svačince či snídani
Autor: Fitkouč,s.r.o.
výživová poradna a osobní trenér
specialista na hubnutí a zdravou výživu
Snažíte se zhubnout a potřebujete radu či pomoc. Podívejte se S čím Vám pomůžeme
Nejčastěji využívanou službou lidí, které s námi úspěšně zhubli je Kompletní výživový plán a Cvičení s profesionálním osobním trenérem