Bezlepkové

Pizza slečny Nicol

Taky máte rádi pizzu? My s bráchou ji milujeme, ale mamka nás na ni nebere tak často, jak bychom chtěli. Proto jsem nám vymyslela pizzu, která nám chutná, přitom je zdravá a navíc ji dokážu připravit sama. A z toho má mamka asi největší radost. Foto není úplně nejlepší, tak... Číst dále →

Bezlepkové ovocné knedlíky

Další výborný bezlepkový recept tu máme od naší “bezlepkové” kamarádky Mirky. Na lehké bezlepkové ovocné knedlíky budeme potřebovat: 300gr nastrouhaných uvařených brambor 100gr bezlepkové mouky Jizera, Mantler atp. 1 vejce, trochu soli Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, do kterého po té balíme jahody nebo vámi vybrané ovoce. Připravené knedlíčky vložíme... Číst dále →

Kuřecí na pórku

Kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek) na pórku…. Na pánvi, na lžíci řepkového oleje) zrychla orestujeme kousky kuřecího masa, osolíme a přidáme kari koření. Když je maso zatažené, přidáme nakrájený pórek a společně restujeme cca 5 minut, po té přidáme kousky cukety a ještě chviličku společně restujeme. Přílohu zvolíme dle... Číst dále →

Rychlá brokolicová polévka

Na přípravu rychlé brokolicové polévky potřebujeme: 1 brokolici sůl bílý pepř muškátový květ 50 g šunky pokrájené na kostičky 0,7 litru vývaru 3 dcl mléka 1 velkou bramboru hrst zelené petrželky Brokolici nakrájíme na kousky, zalijeme vývarem přidáme sůl, špetku pepře, muškátového květu , mléko a vaříme 10 minut. Zahustíme... Číst dále →

Mleté koule s lučinou

Mleté koule s lučinou. Půl kg libového mletého masa osolíme, přidáme 2 vejce, kostkou lučiny a polévkovou lžíci majoránky. Lžící vytvoříme koule, které pečeme na 170 stupňů na pečícím papíru cca dvacet minut. Ke konci můžeme otočit. Podávàme se šťouchaným bramborem nebo můžete použít jako máplň do zdravější verze hamburgrů... Číst dále →

Zázvorový likér

Zázvorový elixír vhodný jako lék i jako prevence si vyrobíme velmi snadno z následujících ingrediencí: 125 gramů nastrouhaného zázvoru 6 polévkových lžic medu šťávy z jednoho citronu 0,7  l  vodky Všechny ingredience smícháme a necháme 3 dny odležet, poté přecedíme. Vzniklý likér uchováváme v lednici. Užíváme preventivně, denně polévkovou lžíci.... Číst dále →

Krůtí nudličky se zeleninou

Velmi jednoduchou a chutnou večeří jsou krůtí  nudličky se zeleninou. Budeme potřebovat: – krůtí prsa nakrájená na nudličky – pórek, kapii, pár cherry rajčátek, bílou papriku – řepkový olej, sůl, maďarské koření od Grešíka (nebo jiné dle chuti) Na vyhřátou pánvičku dáme asi 2 lžíce řepkového oleje. Na něm zlehka... Číst dále →

Dýňová polévka z pečené dýně

Tuto lahodnou polévku si můžeme připravit buď z dýně hokaydo nebo z máslové dýně. Na dvě porce budeme potřebovat následující ingredience: Zhruba 1/4 dužiny středně velké dýně 1 větší cibuli 1 střední bramboru nakrájenou na malé kousky 0,5 l vývaru nebo horké vody sůl kajenský pepř nebo chilli koření 2... Číst dále →

Kuřecí čína

Na kuřecí čínu pro dvě osoby potřebujeme: 2 kuřecí prsa (cca260 g) česnek střední cibule 1 lžička oleje 1 červená paprika 1 cuketa 3 lžíce drcených mandlí 2 lžíce kvalitní sojové omáčky chilli papričky sůl pepř Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a na oleji na pánvi orestujeme. Osolíme, opepříme a... Číst dále →

Salát z čínského zelí

Velmi rychlý salát z čínského zelí připravíme následujícím způsobem: čínské zelí pokrájíme, přidáme uvařená vejce nakrájená na čtvrtky, lehce osolíme a spojíme trochou kvalitní majonézy nebo tatarky. Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradny a osobní trenér specialista na hubnutí a zdravou výživu Číst dále →

Hovězí maso s kurkumou a bílou fazolí

Velmi nenápadný a velmi chutný, lehce pikantní, pokrm si vykouzlíme v jedné pánvi za pár minut. Na dvě porce budeme potřebovat: 2 střední cibule, 350 g mletého hovězího masa, 2 větší stroužky česneku, 1 konzervu bílých fazolí v rajčatovém protlaku, sůl, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/4 kajenského pepře, 2 polévkové lžíce řepkového oleje... Číst dále →

Makové kuličky

Makové kuličky Podle našeho receptu si snadno a rychle uděláte zdravou formu vánočního nebo svátečního cukroví. Budete potřebovat: 100g mletého máku 100g sušených švestek (předem namočených v horké vodě) 2 polévkové lžíce javorového nebo čekankového sirupu 1/2 čajové lžičky mleté skořice V mixeru nejprve rozmixujeme předem namočené švestky s javorovým... Číst dále →

Štíhlé nudle se sýrem a zeleninou

Štíhlé nudle tentokrát se sýrem. … postupujeme následujícím způsobem…orestujeme zeleninu dle vlastního výběru, přidáme šmakouní nudle a ještě chvilku restujeme,  pro změnu nakonec přidáme eidam a necháme rozpustit. Kořeníme dle vlastní chuti. Jedna porce je půl balení nudli, cca 5 dkg eidamu. Dobrou chuť…   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradna... Číst dále →

Pikantní bramborové pusinky

Pikantní bramborové pusinky plné kvalitních bílkovin vytvoříme následujícím způsobem.  Nastrouháme 400 g ve slupce uvařených brambor, k nim přistrouháme 200g přírodního Šmakouna  a přidáme 3 celá vejce, okořeníme pikantním Maďarským kořením od Grešíka. Pokud ho doma nemáte použijte koření dle chuti… Chili, pikantni paprika, drcený pepř… Lehce osolte a dobře... Číst dále →

Pomazánka z červené čočky a pikantního mexického Šmakouna

Tato velmi chutná pikantní pomazánka je okoukaná od Aničky Pláničkové z  a musím říci, že se jí opravdu moc povedla. Postut: V hluboké pánvičce nebo v kastrolku zapěníme cibulku na trošce řepkového oleje, pak k ní přidáme 10 lžic rajského protlaku, promícháme a přidáme 200 g červené čočky. Vše zalijeme vroucí vodou... Číst dále →

Mexické brambory s červenou řepou

Rychlý oběd pro jednu osobu připravíme následujícím způsobem. Nakrájíme pórek cca deset cm natě, jednu větší bramboru vařenou ve slupce, jednu menší uvařenou červenou řepu, jeden plátek přírodního a jeden plátek mexického šmakouna a vše společně orestujeme. Kořenit ani solit není třeba, vzhledem k přítomnosti mexiko šmakouna. Celé vaření trvá... Číst dále →

Domácí hrachová polévka

Polévka je grunt a kdo ji nejí je špunt….to jsme slýchali snad všichni v dětském věku. U nás doma je jednou z velmi oblíbených rychlých polévek, polévka ze žlutého hrachu. Ač jsem vyzkoušela několik variant hrachových polévek, zabydlela se u nás nakonec nejjednodušší varianta, a to následující. Na čtyři porce... Číst dále →

Bezlepkové těstoviny s cuketou a pórkem

A teď jeden recept bezlepkový: Uvaříme bezlepkové těstoviny (my použili těstoviny  LIDLu, za přijatelnou cenu a chuťově jsou dobré). Na pánvi na trošce řepkového oleje zpěníme cibulku a restujeme na kostičky nakrájenou cuketu a porek. Smícháme s těstovinami, osolíme opepříme. Vmícháme dvě vejce na porci a necháme zatuhnout.   Autor: Fitkouč,... Číst dále →

Cuketové nudle na pórku a kuřecí prsa

Omrzela již Vás otřepaná kombinace maso (bílkovina) + zelenina, která je nejčastěji doporučována jako večeře vhodná pro dosažení nebo udržení štíhlé postavy? Přinášíme Vám jednoduchý nápad, jak si zeleninu (zde konkrétně cuketu) upravit trochu jinak, aby Vás neomrzela. Během pár minutek si vytvoříme chuťově naprosto luxusní cuketové nudle, tentokrát na... Číst dále →

FIT tvarohový pečený koláč

Skvělý a velmi jednoduchý koláč, bez lepku s minimem sacharidů si upeče každý snadno a rychle. Dá se udělat v mnoha variantách, podle chutí a fantazie každého. Základní ingredience: 2 tvarohy, 1 bílý jogurt, 1 pudinkový prášek, 3 vejce, 3PL cukru nebo javorový sirup, med apod. Všechny ingredience smícháme a nalijeme do... Číst dále →

Zeleninová amoleta

Velmi rychlou a lehkou večeři vhodnou jak při období redukce hmotnosti tak při udržení štíhlé postavy si vytvoříme následujícím způsobem. Na kvalitní pánvičce na lžící řepkového oleje krátce orestujeme zeleninu dle vlastní chuti (na našem obrázku je použitá mražená Mochovská zelenina). Lehce okořeníme nebo přidáme pokrájenou čerstvou petržel a zalejeme... Číst dále →

Bezlepkový makovec

4 vejce, 200 g moučkového cukru, 150 g bezlepkové mouky Unimix, Jirerka nebo Mantler, 50 g hladké kukuřičné mouky, 50g hladké pohankové mouky, 200 ml oleje, 50 g mletého máku, 1 prášek do pečiva, 200 ml mléka a tuk na vymaštění plechu. Do mísy dáme všechny suroviny a hodně vyšleháme.... Číst dále →

Řízky v jogurtu

Řízky naložené v jogurtu jsou neuvěřitelně křehké. Připravíte je z následujících ingrediencí: Maso dle vlastního výběru (kuřecí, krůtí) 2 vejce 2 lžíce solamylu 2 lžíce kvalitního oleje 1 malý bílý jogurt sůl, pepř, kvalitní sojová omáčka Naporcované maso naložíme nejméně na 12 hodin do směsi ze všech ingrediencí. Poté opečeme... Číst dále →

Bramborová polévka s pohankou

Bramborovo pohankovou polévku uvaříme velmi jednoduše a rychle následujícím způsobem. Na řepkovém oleji zapěníme kostičky cibule, přidáme kousky mrkve, orestujeme, osolíme a zalijeme vroucí vodou (pokud máme použijeme připravený vývar). Přihodíme na kostičky nakrájené brambory a společně vaříme cca 10 minut, poté přisypeme pohanku a společně vaříme ještě cca 10... Číst dále →

Pikantní paprika

Pikantní paprika se šmakounem. Na pánvičce orestujeme jednu celou jarní cibulku, jednu vetší kapii a dvě kolečka přírodního šmakouna. Okořeníme pikantní sušenou paprikou nebo chilli kořením. Máme jednu porci. Podáváme s bramborem nebo rýží. Dobrou chuť…   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradna a osobní trenér specialista na zdravou výživu a... Číst dále →

Štíhlé nudle se špenátem

Další velmi rychlé a chutné jídlo z našich oblíbených štíhlých nudlí připravíme následujícím způsobem. Na pánev zpěníme na trošce řepkového oleje pokrájenou cibulku, přidáme lístky čerstvého baby špenátu (pokud není zrovna k dispozici můžeme použít i listový mražený), přidáme šmakouní nudle a společně prohřejeme, dle chuti přisolíme a nakonec přidáme... Číst dále →

Mrkvovo-bramborové medajlonky

Rychlé, chutné a finančně nenáročné jídlo pro děti i dospělé jsou naše mrkvovo-bramborové medailonky. Budeme potřebovat: 0,5 kg brambor vařených ve slupce 3 omyté a oškrabané střední mrkve 3 vejce trochu řepkového oleje a případně trochu soli Vařené vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, k tomu nastrouháme mrkve na hrubším... Číst dále →

Mexické rizoto

Mexické rizoto. Na panvi orestujeme sáček mexicke mražené zeleniny, rýži basmsti a dva plátky šmakouna mexiko. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit dokud rýže nezměkne. Cca 5 az 7 minut. Mezi tim orestujeme vedle zbývajici dva plátky šmakouna na kostičky do zlatova. Smicháme a osolime. Dobrou chuť k obědu… Pozn.:... Číst dále →

Paprikovo-rajská polévka

Na trošce řepkového oleje orestujeme cibuli, potom přidáme na kousky pokrájené bílé papriky (můžeme přidat i pár červených kapií pro výraznější chuť i barvu polévky), lehce podlijeme a necháme chviličku dusit. Když papriky zesklovatí, přidáme pokrájená rajčata (pokud již není sezona a rajčata nemají příliš dobrou chuť, můžeme použít nakládaná)... Číst dále →

Špenátová amoleta

Na Špenátovou amoletu budeme potřebovat následující ingredience: 150 g listového špenátu – může být i mražený nebo čerstvý 1 střední cibule 3 stroužky česneku špetka soli špetka pepře 2 polévkové lžíce řepkového oleje 6 celých vajec (množství vajec, případně bílků si upravíme podle svých potřeb bílkovin) Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli... Číst dále →

Bezlepková bábovka

Na bezlepkovou bábovku potřebujeme následující ingredience: 4 vejce, 4 sáčky podingového prášku Naturamyl, 200 ml oleje, 150 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva a tuk na vymazání formy. Všechny suroviny dáme do jedné mísy a dobře rozšleháme, aby nebyly v těstě žádné hrudky.Těsto nalijeme do vymaštěné formy a pečeme... Číst dále →

Šmakoun na míchačku

Na večeři plnou bílkovin budeme potřebovat: 2 plátky šunky, 2 plátky přírodního šmakouna, čtyři vejce a čerstvou pažitku. Šunku a šmakouna nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na pánvičce na lžičce řepkového oleje a nakonec spojíme vejci. Když vejce ztuhnou, lehce osolíme a posypeme pokrájenou pažitkou. Podáváme  samotné nebo s kouskem... Číst dále →

Květákový koláč

Máte rádi květák a podoba květákového mozečku, ala školní jídelna vám chutě nedělá? Máme tu pro Vás výbornou alternativu…květákový koláč. Budeme potřebovat: jednu hlavu květáku (předem uvaříme), dvě střední cibule, 5 vajec, 200 g eidamu 30%, řepkový olej, sůl pepř Na hluboké pánvičce si na řepkovém oleji orestujeme drobně pokrájenou... Číst dále →

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto si vykouzlíme z  několika ingrediencí následujícím způsobem. Na řepkovém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibulku, na ní orestujeme kostičky masa z krůtích stehen a mražené kukuřice. Přidáme basmati rýži, zalijeme vodou a nechame vařit cca 5-7 minut. Kdo chce může nakonec vmíchat trochu másla a nechat ještě pár minut... Číst dále →

Cizrnový salát s kuřecím masem

Ochutnejte cizrnový salát s kuřecím masem Namočenou cizrnu uvaříme a necháme vychladnout. Vedle na pánvi orestujeme osolené a opepřené kostičky kuřecích prsíček. Mezitím si nakrájíme na drobno cibuli, kyselé okurky a pár cherry rajčátek. Množství jednotlivých surovin záleží na Vaší chuti. Vše smícháme dosolíme, opepříme a spojíme trochou kvalitní majonézy.... Číst dále →

Brokolicové miniplacičky

Velmi chutné brokolicové placičky plné kvalitních bílkovin si rychle vykouzlíme doma pomocí přírodního Šmakouna, vajec a brokolice.  Do vroucí vody nakrájíme jednu hlavičku brokolice (nebo vsypeme jeden sáček mražené brokolice), vodu lehce osolíme a přidáme lžičku cukru. Brokolici povaříme zhruba 5 minut a vodu z ní slijeme. Když brokolice vychladne... Číst dále →

Žampionové rizoto s vejci

Velmi chutné rizoto ze žampionů s vejci si připravíme z následujících ingrediencí: 10 žampionů nakrájených na plátky 200 g rýže 6 vajec 1 střední cibule kmín lžíce řepkového oleje Na pánvičce orestujeme na lžíci oleje cibulku se žampiony, lehce osolíme a přidáme kmín. Vedle v hrnci si uvaříme rýži a... Číst dále →

Sladký jahelník

Sladký jahelník je ideální snídaně či dopolední svačina. Připravíme z: 20dkg jahel 1 1/2 l mléka rovná lžička soli 1 až 2 lžíce třtinového cukru cukr a skořice nebo perník na posypání Jáhly opereme a na cedníku a dvakrát je spaříme. Okapané dáme do studeného lehce osoleného mléka a vaříme... Číst dále →

Fit tvaroháč

Tento lehký osvěžující dortík vykouzlíme za pár minut bez pečení z následujících ingrediencí: 400 g bílý jogurt, 2 ks 250 g tvarohu, 2 dcl kefíru nebo mléka (alespoň jeden z mléčných výrobků musí být s vyšší tučností aby želatina dobře ztuhla) javorový nebo jiný sirup na oslazení, broskvový kompot nakrájený... Číst dále →

Masové koule v rajčatovo-paprikové omáčce

Na masové koule v rajčatovo-paprikové omáčce pro 3 – 4 osoby potřebujeme: konzervovaná loupaná rajčata (můžeme použit i čerstvá) 4 zelené papriky 1 lžička oleje 2 menší cibule 2 stroužky česneku 500 g mletého masa 1 vejce sůl pepř bazalka Omáčka: Na lžičce oleje zapěníme cibulku (podle potřeby podléváme vroucí... Číst dále →

Kuřecí vývar se zázvorem

Silný kuřecí vývar se zázvorem je plnohodnotným jídlem, který nás v chladných dnech nejen zasytí a prohřeje, ale díky zázvoru nám i poskytne ochranu proti chřipce a nachlazení. Budeme potřebovat: 1 celé kuře zbavené kůže Zeleninu na přípravu vývaru: cibuli, mrkev, celer, petržel, můžeme přidat i celou papriku, 2 stroužky... Číst dále →

Kuře na zelenině se smetanou

Kuře na zelenině se smetanou a šťouchaným bramborem. Nakrájíme 5 velkých mrkví a 1 ceký pórek. Dáme do pekáče společně s kuřecim masem, podlijeme vodou a pečeme přiklopené asi hodinu. Odklopíme a polejeme smetanou o vámi zvolené tučnosti (my tam máme 12%). Krátce ještě pečeme. Lehce osolíme a podáváme se... Číst dále →

Dýňová polévka se zázvorem a chilli

Na tuto lahodnou dýňovou polévku budeme potřebovat následující ingredience: Dýni hokaido 1 střední cibule Kousek kořene zázvoru 5 polévkových lžic řepkového oleje zeleninový nebo masový vývar chilli koření sůl Ve větším hrnci na řepkovém oleji necháme lehce zapěnit najemno nakrájenou cibulku s nastrouhaným kouskem zázvoru, přidáme špetku chilli koření. Jakmile... Číst dále →

Špenátové “velkovaření”

A je tu zase jedna megarychlá večeře pro milovníky špenátu, nebo pro ty z nás, kteří se snaží večeřet bez sacharidů. Amoletu vytvoříme pouze z vajec, která vyšleháme, lehce osolíme a na panvičce uděláme placku z obou stran …pak jen naplníme špenátem, který připravíme pouze se zpěněnou cibulkou a trochou... Číst dále →

Štíhlé nudle se šunkou

Opět štíhlé nudle tentokrát se šunkou. Nakrájíme pórek, cca 100g šunky, společně orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme štíhlé šmakouní nudle a ještě společně orestujeme. Lehce osolíme a opepříme. Dobrou chuť k ideální večeři v době úpravy nebo udržení hmotnosti Pozn.: Šmakoun je velmi kvalitní bílkovina určená jak k přímé spotřebě... Číst dále →

Květákové placičky se Šmakounem

Na velmi chutné květákové placičky plné kvalitních bílkovin budeme potřebovat: 1 střední uvařený na drobno nakrájený květák 1 balíček na jemno nastrouhaného přírodního šmakouna 3 celá vejce sůl a pikantní červenou papriku Všechny ingredience dobře smícháme. Ze vzniklé hmoty tvoříme pomocí dvou polévkových lžic placičky, které klademe přímo na pánev... Číst dále →

Kokosové muffiny bez lepku, laktózy a přidaného cukru

Na 6 bezlepkových a zároveň bezlaktózových  muffinků budeme potřebovat  následující ingredience: 4 celá vejce 2 polévkové lžíce javorového sirupu 1 hrnek strouhaného kokosu V míse si metlou nebo tyčovým mixerem dobře rozšleháme celá vejce. Přidáme javorový sirup a strouhaný kokos a dobře promícháme. Lžící plníme silikonové formičky na muffinky.  Pečeme... Číst dále →

Broskvový dezert s meruňkovým šmakounem

Broskvový dezert…. vytvoříme za pár minut. Z půlky kompotované broskve vytvoříme vydlabáním mističku, kterou naplníme směsí (dvě nastrouhaná kolečka meruňkového šmakouna, dvě lžíce tvarohu a dvě lžíce jogurtu, pokrájené kousky broskví z vydlabaných půlek). Můžeme přizdobit kouskem broskve nebo trochou marmelády.   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradna a osobní trenér... Číst dále →

Zapékaná brokolice

V této podobě chutná brokolice i lidem, kteří ji samotnou nevyhledávají. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Do vroucí vody s lžičkou cukru a soli dáme vařit brokolici na 3-4 minuty. Vedle na pánvi zapěníme cibulku na lžičce másla a lžičce řepkového oleje. Poté přidáme na větší kousky nakrájenou uvařenou... Číst dále →

Restovaný šmakoun

Velmi rychlou večeři plnou kvalitních bílkovin si vytvoříme za pět minut pouhým orestováním Vámi zvolené příchuti šmakouna, pro pestrost mlžeme přidat jedno vejce a zeleninu dle chuti. Vše orestujeme na lžíci řepkového oleje, lehce osolíme a okořeníme oblíbeným kořením a podáváme.   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradna a osobní trenér... Číst dále →

Jahodový šmak od Fitkouče

Naše velmi oblíbená “beztrestná” sladká chuťovka je ovoce se Šmakounem. Tato varianta je jahodová. Na hluboké pánvi orestujeme na trošce řepkového oleje šmakounovo štíhlé nudle. Přidáme pokrájené jahody a tvaroh (na strouhání) nebo čerstvý sýr, nakonec polijeme několika rozmixovanými jahodami. Komu přijde málo sladké od jahod, může lehce přisladit javorovým... Číst dále →

Cottage s bazalkou a cherry rajčátky

Ne, nebojte se , nemyslím si že je to vaření .-) …spíše pro insporaci, jak konzumovat cottage … třeba k odpolední svačině ….   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradna a osobní trenér specialista na zdravou výživu a hubnutí Číst dále →

Buchta z jáhel a tvarohu

Suroviny: 200g jáhel, 2 vejce, 5 lžic třtinového cukru, 1 lžička kypřícího prášku ALNATURA, 1 polotučný tvaroh. Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě dle návodu. Po vychladnutí do nich vmícháme vejce, třtinový cukr, lžičku kypřícího prášku a tvaroh. Vlijeme do menší vymazané pečící misky. Můžeme přidat sušené... Číst dále →

Tvarohové palačinky

Tvarohové placičky připravíme během několika minut následujícím způsobem: Rozšleháme 2 vejce, přidáme vanilkový pudinkový prášek, lžíci třtinového cukru (může být i méně) a polotučný tvaroh. Ze vzniklého těsta pečeme na pánvi lehce vytřené řepkovým olejem placičky. Doba přípravy cca 10 min. Vhodné jako snídaně, svačina i k večeři. Dobrou chuť... Číst dále →

Květákové muffinky

Máte rádi květák a podoba květákového mozečku, ala školní jídelna vám chutě nedělá? Máme tu pro Vás výbornou alternativu…květákové muffinky. Budeme potřebovat:  jednu hlavu květáku (předem uvaříme), dvě střední cibule, 5 vajec, 200 g eidamu 30%, řepkový olej, sůl pepř Na hluboké pánvičce si na řepkovém oleji orestujeme drobně pokrájenou cibulku, po... Číst dále →

Hovězí s mrkvi

K tomuto pokrmu budeme potřebovat: cibuli – množství zhruba poloviční oproti množství masa mrkev- množství opět zhruba poloviční oproti množství masa libové hovězí plátky 5 polévkových lžic řepkového oleje sůl, červenou papriku My při úpravě hovězího masa obvykle používáme tlakový hrnec, ušetříme čas a máme skoro jistotu, že maso bude... Číst dále →

Bramborové placičky se špenátem

Levné, lehké, rychlé, dobré….bramborové placičky (nastrouháme 2 velké uvařené brambory vmícháme 4 vejce sůl a kari koření. Krátce opečteme na trošce řepkového oleje placičky). Špenát pouze s cibulkou ochucen česnekem a lehce osolen. Můžeme pojmout jako lehké hlavní jídlo nebo přidat plátek masa.   Autor: Fitkouč, s.r.o. výživová poradny a... Číst dále →

Krůtí koule se zázvorem

Na krůtí koule se zázvorem budeme potřebovat: 1 kg mletého krůtího masa 2 větší cibule 4 stroužky česneku 3 cm kořene čerstvého zázvoru 4 vejce lžička soli  a lžička pepře Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný nebo prolisovaným česnek, nastrouhaný kořen zázvoru, sůl, pepř a celá... Číst dále →

Cuketové nudle s karbanátkem od Šmakouna

Snažíte se zhubnout a potřebujete radu či pomoc. Podívejte se S čím Vám pomůžeme Nejčastěji využívanou službou lidí, které s námi úspěšně zhubli je  Kompletní výživový plán  a  Cvičení s profesionálním osobním trenérem Číst dále →

Bezlepkový velikonoční beránek

Recept na výborného bezlepkového beránka pro nás připravila Mirka Bártová. Jedná se o jednoduchý a osvědčený recept, který její rodina používá už několik generací. A protože Mirka nemůže lepek, jednoduše vyměnila mouku běžnou za bezlepkovou. Chuť a konzistence beránka výborná. Ingredience: 5 celých vajec šleháme v mixeru s 20dkg cukr... Číst dále →

Makové muffinky bez mouky

Na 6 luxusních bezlaktózových a zároveň bezlepkových muffinků budeme potřebovat: 4 vejce 6-8 sušených švestek zhruba hrnek mletého máku Nejprve si v míse si dobře rozšleháme celá vejce. Švestky nakrájíme na drobné kousky a přidáme di vyšlehaných vajec. Po té přisypeme mám a dobře promícháme. Výsledná hmota by měla mít zhruba konzistenci... Číst dále →

Vepřová kýta na hořčici

Máte rádi vepřové a bojíte se, že si ho v dietě nebudete moct dovolit, opak je pravdou. Když zvolíte například libovou kýtu a zkusíte náš recept, můžete si i v době hubnutí či udržování zdravého životního stylu vepřové dopřát. Číst dále →

Pečená rajčata se Šmakounem

Pečená rajčata se šmakounem jsou další zdravou a rychlo variantou, jak si připravit Šmakouna. Vydlabaná rajčata naplníme směsí z nastrouhaného přírodního šmakouna, jarní cibulky a sýru dle chuti (my máme část s eidamem a část nivou) a pečem cca 15-20 minut na 180 stupňů. Ozdobeno čerstvou bazalkou a balzamic krémem.... Číst dále →